psycholoog petra van der heiden
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Relatietherapie met relatietherapeut Petra van der Heiden

Als het in je relatie niet goed gaat, dan voelt het alsof niets meer goed gaat. Je voelt je moe. Je sleurt je door de dag heen. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. De spanning tussen jullie is te snijden…Tot op een punt dat jullie je af beginnen te vragen of dit het allemaal nog wel waard is.

Relatietherapie doe je niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn vastgelopen in patronen waar jullie niet boven uit kunnen stijgen omdat je er midden in zit! Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is al zo vaak herhaald dat het altijd op hetzelfde resultaat uitdraait. Relatietherapie bij Petra van der Heiden helpt jullie die patronen te herkennen en te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Elkaar weer te zien. Petra doet dat op liefdevol confronterende, en stapsgewijze manier. Veel koppels zijn jullie voorgegaan!

'Mijn man en ik hebben ons zelf weer gevonden in de sessies van Petra. Ze liet ons zien waar de verwijten vandaan kwamen, waar de knelpunten zaten. Door ons meer bloot te stellen en heel duidelijk te analyseren waar het nou fout ging, konden we meer begrip voor elkaar tonen ipv alleen maar verwijten te maken en het te laten escaleren. Dit is nu ruim een jaar geleden, en we passen het nog steeds geregeld toe. Hierdoor passen onze temperamentvolle karakters weer bij elkaar. We hebben meer begrip voor elkaar, waardoor er weer meer ruimte is voor de liefde'.

Manon (en Rob)

EFT: Emotionally Focused Couple Therapy

button_eft emotionally focused therapyDe methode die ik het liefst gebruik om (echt)paren te helpen samen te werken aan het opbouwen van de relatie is EFT: Emotionally Focused Couple Therapy. Ik ben hiervoor opgeleid (basis en gevorderd) en gecertificeerd en heb intussen al heel wat koppels met deze methode geholpen om weer gelukkig te worden! Meer over Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) >

'Op een fijne manier werd de rode draad bewaakt zodat alles benoemd kon worden. Na afloop van het eerste gesprek ben ik met een goed gevoel naar huis gereden. Wat de uitkomst ook zou zijn; dit zou mij veel gaan brengen. Daar was ik van overtuigd. Na een aantal sessies en met ondersteuning van het boek “Houd me vast” (geschreven door Sue Johnson) waren wij weer in gesprek en kwam er een kentering in onze relatie. Petra heeft toen EFT (Emotionally Focused couple Therapy) in onze gesprekken verweven en dat was voor ons een grote openbaring. Zij heeft ons laten zien en geleerd op welk niveau wij moeten communiceren. Confronteren, spiegelen, luisteren, afwegen, schakelen en reflecteren. Allemaal woorden die van toepassing zijn op Petra. Mijn gevoel was goed. Petra heeft ons heel veel gebracht. Inmiddels is onze relatie beter dan hij ooit geweest is en gaan wij samen een prachtige toekomst tegemoet. Diepgang en begrip hebben wij voor elkaar gekregen.

Dank daarvoor. Leko

Als je relatie toe is aan een update: het relatieweekend.

Veel mensen denken dat je pas naar een relatietherapeut gaat als je alleen maar slaande ruzies hebt of elkaar niet meer in de ogen durft te kijken vanwege alle pijnlijke emoties. Maar niets is minder waar. Ook als de problemen minder ernstig zijn kun je veel leren over je relatie. Misschien ben je elkaar door de drukte van werk en gezin uit het oog verloren en merk je dat zo nu en dan een avondje uit eten jullie niet brengt tot meer verbinding. Juist dan verdient jullie relatie aandacht, om erger te voorkomen. Zeker als je een druk gezin hebt; het runnen van het huishouden, werk, kinderen wordt een soort bedrijf waarin jullie samenwerken. Ik heb gemerkt dat partners elkaar soms dreigen kwijt te raken als ze niet blijven praten. Een weekend echt tijd voor elkaar nemen en de diepte in gaan: een echte aanrader. Deze weekenden worden verzorgd door twee zeer ervaren relatietherapeuten; Trudie Willemsen en mijzelf. Hier vind je meer informatie en de data voor de eerstvolgende keer.

Vreemdgegaan… Tijd voor ‘healing the affair’!

Als één van jullie (of beiden) vreemd gegaan is hoeft dat niet automatisch het einde van jullie relatie te betekenen. Jullie zijn misschien ten einde raad, en dat is begrijpelijk. Vreemd gaan is een diepgaande krenking van het vertrouwen. Hoe kunnen jullie hier overheen komen? Het lijkt onmogelijk, maar ik heb veel stellen kunnen helpen om deze wond te helen. Het vreemdgaan zelf een plek te geven en het vertrouwen weer op te bouwen. Vreemdgaan zie ik als een trauma in de relatie, die net als andere trauma’s geheeld kan worden. En daarbij denk ik er zeker niet te makkelijk over. Ik zie de pijn en ik zie het verlangen tegelijkertijd. Ik ben ervaren in het helpen helen van gebroken harten. Wel moet er een duidelijk besluit van beide partners zijn, dat je met elkaar verder wilt. Alleen dan kan het vertrouwen weer worden opgebouwd. Als je wilt weten of ik jullie ook zou kunnen helpen, neem even contact met me op!

Heb je een vraag over je relatie?

Heb je nog vragen over relatietherapie of wil je direct een afspraak maken? Neem dan even contact met mij op.