banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Online therapie

Door de corona-crisis heb ik onder andere geleerd dat online therapie veel beter werkt dan ik van tevoren dacht. Daarom is het nog steeds mogelijk om op die manier te werken, als face-to-face om een reden niet gaat. Het screenshot hieronder geeft een indruk van het beeldbellen.

 

Online Psycholoog Petra van der Heiden

Online behandeling is succesvol gebleken

Therapie via een beeldscherm… werkt dat? Ja, het werkt. Ik heb er ervaring mee opgedaan met cliënten die ver weg wonen en die toch graag bij mij in therapie willen. Met hen gaan de gesprekken online, dus via beeldbellen. En met succes. Of dit hetzelfde succes heeft als dat ze bij mij waren gekomen op de praktijk, zullen we nooit weten. Maar succesvolle behandeling is wel degelijk mogelijk voor de meeste therapieën die ik geef.

Hoe werkt het?

Het is heel gemakkelijk. Eerst stuur je me een mailtje via de contactpagina dat je interesse hebt. Ik neem dan telefonisch contact met je op, of ik stuur je een mailtje terug om een afspraak te maken. We gaan dan vervolgens met elkaar beeldbellen.

Hoe lang duurt het en wat kost het? Wordt het vergoed?

De beeldbel sessie duurt net als een face to face sessie, een uur. Ik doe alleen individuele therapie. De kosten per sessie van een uur bedragen 115 euro.

Je betaalt steeds met een betaalverzoek, dat ik je meteen na de sessie toestuur. Na jouw betaling  ontvang je per mail een factuur, die je bij je zorgverzekeraar kunt declareren. Let op: alleen als je aanvullend verzekerd bent, krijg je bij de meeste verzekeraars wat terug (vaak rond de 40 euro), niet bij alle. Ik ben psycholoog, maar mijn therapie valt onder de aanvullende/complementaire zorg. Ik ben aangesloten bij het NVPA, de RBCZ en het NIP. Meer info over eventuele vergoedingen voor mijn therapie vind je op www.nvpa.org

Ik help je graag

Zorg voor jezelf door het praten niet uit te stellen. Als je vragen hebt of je wilt je aanmelden voor online therapie, stuur me dan even een mailtje via de contactpagina.