banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

LIEFDESVERDRIET: LEVEN MET EEN GEBROKEN HART

Je relatie is verbroken. Nu zit je met een wereld die helemaal veranderd is. Je tolt rond in een storm van gevoelens. Je weet eigenlijk niet hoe je dit moet doen.

Het is een intens, soms moeilijk en vaak confronterend traject. Je voelt je verloren in wat er met je gebeurt. Je hoeft niet naar de psycholoog, maar je zou wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik schreef het boek ‘Liefdesverdriet’ om jou te helpen.

SERIEUS OVER LIEFDESVERDRIET

Met het boek wil ik mensen helpen die met aandacht aan hun gebroken hart willen werken. Mensen die dit moment niet zomaar voorbij willen (of kunnen) laten gaan. Die zichzelf beter willen leren kennen, die het beter willen begrijpen. Mensen die hun liefdesverdriet helemaal willen verwerken.

Dit boek heeft mij geholpen in de heftige fase na de relatiebreuk. De fase van constant gevoelens hebben van twijfel, boosheid en verdriet. De sympathieke manier van het beschrijven van emoties en de vriendelijke toon in het boek gaven mij het gevoel van rust en vertrouwen. Die had ik zo nodig en dat maakt dit boek uniek.

EEN BOEK VOOR MENSEN MET EEN GEBROKEN HART

Liefde maakt je leven waardevol. Het is zo innig verbonden met gevoelens van geluk, geborgenheid en voldoening. Vandaar dat het zo vaak onderwerp is van boeken, muziekwerken, films en gedichten.

Als relatietherapeut maak ik dagelijks de wilskracht mee van  mensen die proberen het beste van de liefde te maken. Ondanks dat gaat het ook vaak mis en leven mensen met een gebroken hart.

OOK JOUW HART IS VAST EERDER GEBROKEN

Met het boek ‘Liefdesverdriet’ kun je jezelf onderzoeken. Je leert de vragen te stellen die er toe doen. Je krijgt handige oefeningen om de kennis over jezelf te verdiepen en met sommige gevoelens om te gaan.

Gaandeweg kom je erachter wat voor jouw belangrijke onderwerpen zijn. Je ziet beter waar je vandaan komt, waar je op moet letten en wat valkuilen voor je zijn. Je herkent je eigen ‘trucjes’ en weet hoe ze je kunnen helpen en in de weg kunnen zitten.

ZINGEVING

In het boek ‘Liefdesverdriet’ gebruik ik de metafoor van een herberg waarvan jij de gastheer of gastvrouw bent. Je gevoelens komen als gasten op bezoek en je leert naar ze te luisteren. Ook de gevoelens die je het liefst niet hoort krijgen een plek.

In het laatste hoofdstuk komt ‘zingeving’ op bezoek. En daar zal ook jouw weg naartoe gaan. Ik vind het belangrijk dat je je daar bewust van bent: dat je op weg bent naar zingeving en niet naar van deze nare gevoelens afkomen.

KIJK OP HULPBIJLIEFDESVERDRIET.NL

Als je meer over het boek wilt weten, een hoofdstuk wilt inkijken of het wilt bestellen, ga dan naar mijn speciale site over het boek. Hier vind je verhalen, artikelen, blogs over het onderwerp. Het boek is ook te koop via deze site als hardback en als Ebook. Ik hoop dat ik je ermee kan helpen. En als je het boek gebruikt hebt, dan hoor ik graag wat je er van vond: hoe je het gebruikte en wat het je gegeven heeft.

Ik wens je veel liefde tijdens het hele proces.

Petra

 

 

ebook-cover-liefdesverdriet_v2

Ik heb al heel veel mensen met een gebroken hart geholpen om hun liefdesverdriet te verwerken. Deze ervaring heeft mij veel geleerd en inspireerde mij om een zelfhulpboek te schrijven over dit onderwerp. Dit boek helpt je om je liefdesverdriet stap voor stap te verwerken.

Het boek is nu verkrijgbaar op www.hulpbijliefdesverdriet.nl

Als je wilt weten of en hoe ik jou kan helpen met therapie of met mijn boek of je hebt andere vragen, neem dan contact met mij op.