27 jul Zelfhulpboek liedesverdriet. Een mooi boek nog beter maken

boek_liefdesverdrietIk ga op reis en ik neem mee…mijn drukproef
Een einde en een begin

Dit verhaal begint een paar jaar geleden. Op uitnodiging zou ik een boekje schrijven over liefdesverdriet. Een mooi onderwerp dat nog maar weinig aandacht krijgt. Er zijn niet zoveel boeken die je proberen te helpen bij een gebroken hart. Terwijl liefde toch een van de belangrijkste onderdelen van je leven is. Je hunkert ernaar, je leven krijgt er betekenis van en als je een liefde verliest, grijpt dat diep in op je leven en hoe je jezelf beleeft.

Een mooi boek nog beter maken

Oftewel, ik greep de kans om met dit boek de ervaringen uit mijn praktijk uit te werken tot een werkwijze. Een serie handvatten die je kunnen helpen jezelf en het moment beter te begrijpen, doorleven en er mee om te gaan. Sinds dat moment is er veel gebeurd: het boek kende een eerste digitale editie waar ik veel positieve reacties op kreeg. Veel mensen met liefdesverdriet wisten de weg naar mijn praktijk te vinden. Ik werd door de media benaderd over het onderwerp. Er gebeurde zoveel dat ik, twee jaar later, een tweede versie wilde maken. Ik had veel geleerd, er waren onderdelen die ik anders wilde uitwerken, ik wilde nog dichter bij de lezer komen en ik had tientallen aanvullingen die ik graag ook wilde delen.
Dat liep, op een geweldige manier, volkomen uit de hand.

Een papieren boek (echt!)

Na maanden van herschrijven, aanvullen en verbeteren stop ik nu, moe maar voldaan, de drukproef van een nieuwe editie van Liefdesverdriet, Zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf in de reiskoffer. Bijna tweehonderd pagina’s, mooi geïllustreerd, vol goede oefeningen, doe-opdrachten en stiltemomenten. Ik heb het nu zo vaak gelezen, aantekeningen gemaakt, opnieuw opgeschreven. Het hield niet op: de nieuwe ideeën, manieren om het beter uit te leggen, extra onderwerpen. Hoe meer ik er mee werkte, hoe meer ik te vertellen had. Ik vond oude gesprekken met cliënten teug, ik reflecteerde op mijn eigen werk en begreep hoe belangrijk de liefde in mijn werk is.

Wat dat betreft begint dit verhaal veel langer geleden. Bij mijn eigen verdriet, maar ook bij de reden waarom ik mijn werk doe. Liefde en het vinden van een rijk innerlijk leven zijn de stuwende kracht achter mijn werk. Daarom ging ik studeren, daarom werk ik zo graag in mijn praktijk en daarom schrijf ik nu dit boek.

Een reis en nu op reis

Het schrijven van de tweede editie is nagenoeg klaar. Na deze drukproef wijzigen we nog wat details en dan is het zover. Dan gaan we in productie. Het was een geweldige reis. En nu…

Een heerlijke vakantie voor de boeg, een mooi boek voor onderweg. Want, ja, mijn boek is nu –naast de digitale versie – ook een papieren boek. Wonderlijk echt. Ik ben er trots op. En tegelijkertijd is het ineens… af. Wat je maanden bezighoudt, verdwenen. Weg. Ik zou toch geen liefdesverdriet van mijn eigen boek krijgen? 🙂
Nee. Dit einde is een begin. We hebben veel plannen met het boek. Er komen artikelen aan. Ik ga veel schrijven, onder andere hier op dit blog. Er zijn ineens nieuwe deadlines voor bladen en tijdschriften. Er staan interviews op stapel. Kortom, het boek is nog niet gesloten.

Eerst rits ik de koffer dicht. Even afstand. Even de vingers van de toetsen van het keyboard. Ik wens jullie allemaal een heerlijke vakantie!

Petra
P.S. Vanaf eind 2016 kun je Liefdesverdriet, Zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf kopen via www.hulpbijliefdesverdriet.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.