banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Over Psycholoog Petra van der Heiden

Ik ben Petra van der Heiden, geboren in 1967 als jongste van drie kinderen. Ik kom uit Rozenburg, onder de rook van Rotterdam.
Meer op Linkedin linkedin_psycholoog

Als kind was ik al geïnteresseerd in het wel en wee van mensen. En eerlijk: als kind begreep ik de grote mensen niet altijd. Van de buitenkant leek iemand dan gelukkig, maar ik voelde en zag toch dat die persoon zich van binnen zich helemaal niet zo blij voelde als hij deed voorkomen. Ik zag dat mensen van het een op het andere moment van emotie konden veranderen en zich konden verbergen achter een masker.

Ik wilde graag doorgronden waarom mensen soms lijden, wat hen ongelukkig maakte. En natuurlijk daarbij meteen de andere kant: hoe mensen gelukkig konden worden. Wat heeft een mens nodig, en hoe komt een mens daar? Ik was nieuwsgierig, gegrepen door de verhalen van mensen, hun levens, hun avonturen. Psychologie studeren was gezien deze achtergrond dan ook een heel logische stap.

Oprechte interesse in mensen

Het is nog steeds de drijvende kracht achter mijn werk. Eigenlijk ben ik nog steeds als toen, behalve dat ik nu veel meer weet over de menselijke geest. En ik blijf leren. Van mijn cliënten, van opleidingen, van collega’s, en niet te vergeten: van het leven zelf. Ik ontmoet mensen. En iedereen heeft iets, iets bijzonders, iets unieks en eigens.

Ik ontmoet je vanuit gelijkwaardigheid en ik geloof in jouw eigen kracht. Natuurlijk heb ik ‘ervoor gestudeerd’ om je te helpen. Maar ik zal nooit boven je gaan staan. Wie je ook bent en wat je ook hebt meegemaakt.

Alles wat je nodig hebt, zit in jou

Alles wat je nodig hebt, zit al in je. Ook al voelt het op het moment van pijn misschien niet zo. Ik weet dat het er is, ik maak er contact mee en ik help jou om er ook contact mee te maken.

Vanuit deze krachtige kern ben jij in staat een nieuwe balans te vinden. En hierbij ondersteun ik je. Ik geloof in mensen en in hun vermogen om te helen, ieder op zijn of haar eigen manier.

Ik woon in Asperen, samen met mijn man en twee kinderen.

Petra

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je weten hoe ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.