banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Trauma verwerking bij psycholoog Petra van der Heiden

Heftige gevoelens

Een slecht of niet goed verwerkt trauma kan heel onverwacht je leven op een heftige manier beïnvloeden. Even bij het begin beginnen: een trauma. Een trauma is een schokkende ervaring. Het kan zijn dat je zelf iets ergs meemaakte, of dat je er getuige van was. Op het moment van het trauma was je bang en voelde je je machteloos en hulpeloos.

Nu, een tijdje later, herbeleef je die situatie vaak, je denkt er onwillekeurig aan. Je slaapt slecht en hebt last van nachtmerries. Als je er goed over nadenkt zul je herkennen dat je gedachtes, gevoelens en gesprekken over jouw traumatische ervaring uit de weg gaat. Waarschijnlijk ben je soms onredelijk geïrriteerd en heb je last van woedeuitbarstingen.

Petra past EMDR al jarenlang succesvol toe en is aangesloten bij EMDR Centrum Nederland.

EMDR heeft mij veel gebracht, hoewel ik dat erg spannend vind. Petra heeft mij hier stap voor stap in begeleid. Het fijne aan Petra is dat zij op je gevoel inspeelt, ik voelde mij heel veilig om echt vanuit je diepste te vertellen. Een goede klik met je therapeut is heel belangrijk en met Petra kan dat bijna niet missen.
Maaike

EMDR

EMDR is een erg succesvolle therapeutische techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Het volgende is aan de hand: je zit gevangen in dat ene moment. Je leven is doorgegaan, je hebt er over gehuild, je bent kwaad geweest, maar de tijd liep door en jij dus ook. Maar je innerlijke systeem is nog lang niet zo ver. En als er ook maar iets gebeurt dat een beetje op jouw traumatische ervaring lijkt, of er voor jouw gevoel op lijkt, nemen je gevoelens van dat moment het roer helemaal over.

Met EMDR haal je die reactie in de regel helemaal weg. Zonder dat we daar uitgebreide gesprekken voor nodig hebben en in relatief korte tijd. De eerste sessie is meestal heftig, dan pakken we dat moment even goed aan. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Ik realiseer me dat ik eigenlijk wilde zeggen dat ik emdr niet snap ,als dat al mogelijk is ,maar dat de laatste keer dat we elkaar zagen het wel heel bijzonder was dat ik nu na zoveel jaar en zoveel nadenken opeens snap dat ik verdriet uit doorboosheid,dus het moet wel dat emdr mee gewerkt heeft !!
Babet

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur een mailtje naar mij. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!