banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Therapie met therapeut Petra van der Heiden

Zo pakken we het aan

Het motto van mijn praktijk is ‘alles wat je nodig hebt zit al in je’. En zo werk ik ook. Tijdens de gesprekken sta jij centraal – we gaan na hoe je in elkaar zit, wat jouw ‘valkuilen’ zijn, welke patronen je hebt ontwikkeld in je leven. Ik ondersteun je bij het doorbreken van deze patronen, zodat je nieuwe manieren vindt om met je situatie om te gaan. Zo kun je werken aan groei en verandering.

Oplossingsgerichte en Inzichtgevende therapie

Ik ben praktisch en doelgericht ingesteld. Voor de manier waarop ik therapie geef betekent dit dat je ervan uit kunt gaan dat je vraag of het probleem waarmee je komt, centraal staat. De methoden en technieken die ik gebruik, maak ik inzichtelijk, zodat je weet waarom we kiezen voor een bepaalde aanpak of methodiek. Jij blijft altijd de baas over jezelf.

Als je bij mij komt, zal je merken dat ik tegelijkertijd breder kijk dan de klacht of het probleem. De situatie waarin jij je bevindt staat niet los van de rest van je leven, van wie je bent. Ik zie je als mens, als uniek persoon, met alles wat jij meeneemt, met wat je hebt meegemaakt en waar je vandaan komt. De reden hiervan is, dat ik je wil leren dat gedrag en problemen zich altijd in een context voordoen en je wil helpen om te voorkomen dat je een volgende keer weer in de problemen raakt. Hierbij blijft doelgerichtheid voorop staan.

Vaak zijn 5 tot 10 gesprekken genoeg om je weer stukken beter in je vel te voelen. Je kunt ervan uitgaan dat je dan tools gekregen hebt en inzichten die de kwaliteit van je leven blijvend verbeteren.

 Lees meer over wat andere cliënten vinden van mijn aanpak.

Wat ik voor jou kan doen…

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, bel of mail psycholoog Petra van der Heiden voor een afspraak.

 • Red je Relatie met Relatietherapie
  Ik help jullie patronen te doorbreken en om weer open te staan voor elkaar.
 • Laat je depressie behandelen
  Wat de oorzaak van je depressie ook is; er over praten helpt. Kom bij mij langs en we halen in de therapie de oorzaak van je depressie naar boven.
 • Burnout en stress therapie
  Een burnout of veel stress kan je erg belemmeren. Met behulp van mijn therapie leer je om te gaan met stress en voel je je prettiger. Stap voor stap groeit je energie weer.
 • Angst therapie samen met psycholoog
  Ik help je van je angst af. Of je nu bang bent om alleen gelaten te worden of last hebt van faalangst. Maak vrijblijvend een afspraak!
 • Traumaverwerking
  Een trauma is een schokkende ervaring, je hebt zelf iets ergs meegemaakt, of je was er getuige van. Met trauma therapie gaan we deze ervaring verwerken.
 • Rouwverwerking met psycholoog
  Door te rouwen geef je actief plaats aan je pijn en het verlies. Soms mislukt het rouwen. Je komt er niet uit. Ik help je met je rouwverwerking, stap voor stap!
 • Familieopstellingen
  Een familieopstelling geeft je heel snel veel inzicht over bepaalde aspecten van je situatie. Het is een verrijkende ervaring die jou heel veel kan opleveren.
 • Mindfulness
  Met mindfulness kom je dichter bij jezelf, bij je intuïtie en je levenskracht. Je neemt gemakkelijker besluiten en komt tot meer begrip voor jezelf en anderen.
 • Jongerentherapie
  Als je het moeilijk hebt en nog onder de 20 dan ben je ook heel erg welkom. Petra heeft veel ervaring met jongeren, misschien ken je haar wel van ‘Over de Streep’
 • Therapie bij liefdesverdriet
  Kenmerkend voor het overgaan van een relatie zijn de heftige en verwarrende emoties. Petra van der Heiden helpt je het weer op een rij te zetten