Relatie-weekend door Petra van der Heiden en Trudie Willemsen

Relatie-weekend met relatietherapeuten Petra van der Heiden en Trudie Willemsen

Partners die elkaar in het ‘bedrijf gezin’ uit het oog zijn verloren kunnen behoorlijk klem zitten in de relatie. Voor deze stellen, en voor alle andere koppels die willen werken aan échte verdieping en verbinding, organiseren wij speciale weekenden.

Er is nog plaats in het weekend van 17-19 mei 2019 in Arnhem. Lees hier meer informatie.

Tijdens zo’n weekend werken jullie samen van vrijdagmorgen tot zondagmiddag door de 8 modules van het EFT programma. Dit gebeurt onder begeleiding van twee ervaren EFT Relatietherapeuten. Er zullen stukjes theorie worden uitgelegd die worden geïllustreerd door videomateriaal. Centraal staat dat jullie als paar met elkaar oefeningen doen en in gesprek gaan. Het is dus géén groepswerk! Nabespreken met elkaar kan wel herkenning over en weer geven waar positieve energie uit voortvloeit. Nogmaals, individuele paar privacy is dus 100% gewaarborgd in deze aanpak.

Verbondenheid, liefde en intimiteit is wat iedereen graag wil in de relatie. Een langdurige relatie kan echter flink onder druk komen te staan. Drukke banen, een gezinsleven. Echt tijd voor elkaar maken gebeurt niet altijd zo vaak als jullie zouden willen. Het kan dan gebeuren dat ‘de klad’ er een beetje in komt. Irritaties ontstaan. Voor je ‘t weet ben je elkaar na verloop van tijd aan het bekritiseren en er ontstaan ruzies en conflicten. De dynamiek die ontstaat herken je meestal wel als je merkt dat je je aangevallen voelt en de neiging hebt om je emotioneel terug te trekken. Of wanneer je het gevoel heb de ander niet meer te kunnen bereiken, wat je ook doet. Je gaat de liefdevolle verbinding, en eigenlijk elkaar, dan missen. Ook al ben je in elkaars buurt. Echte aandacht ontbreekt.

Tijdens deze weekendtraining word je je meer bewust van deze dynamiek en wat je er samen aan kunt doen:

Misschien herken je het wel: het aanvallen en het terugtrekken. Ben je aan het ‘aanvallen’ dan lever je overmatige kritiek, verwijt je de ander al snel dingen,  word je misschien boos dat de ander zich niet laat zien of jou niet lijkt te waarderen. Maar hoe voel je je vanbinnen? Misschien niet gehoord, radeloos, eenzaam. Omdat je de ander mist en graag gezien wilt worden klinkt je roep om contact steeds meer als kritiek. Misschien herken je dit wel. Misschien merk je aan de andere kant van deze ‘felle medaille’ ook de kant van je eenzaamheid; van de ‘roepende in de woestijn’.

Ben je aan het terugtrekken dan neem je afstand, vermijd je contact, ben je er fysiek misschien wel, maar heb je jezelf ‘uitgezet’. Om je te beschermen tegen de aanval van de ander. Ook dan ga je in de overlevingsstand. Die van afgesloten zijn voor contact. Maar hoe is het nu echt met je? Voel je je verbonden, geliefd, gezien door de ander? Ook deze dynamiek kun je leren herkennen als de ‘beste optie’ als er geen echte verbinding is met je partner. Maar word je er gelukkig van?

Beide dynamieken kunnen elkaar afwisselen in relaties bij beide partners. Tijdens dit relatieweekend leren jullie samen jullie dynamiek herkennen en ‘tackelen’. Veel stellen ervaren het als een opluchting als ze merken dat ze elkaars bondgenoten kunnen zijn in dit proces in plaats van elkaars tegenstanders. In dit weekend leer je om dezelfde taal te spreken. Je merkt dat verbondenheid weer mogelijk is. De intimiteit groeit en jullie hebben samen meer plezier. Tijdens het weekend wordt ook aandacht besteed aan thema’s als het praten over relatiewonden, seksualiteit en het elkaar geven van positieve aandacht.

Wij hebben Petra ervaren als erg prettig en professioneel persoon. Zij heeft ons goed en naar volle tevredenheid geholpen, met behulp van EFT (Emotionally Focussed Therapy). Zij creëerde een erg prettige en vertrouwde sfeer waar in wij ons zelf ook bloot durfden te geven. Met behulp van de aangereikte handvatten konden wij zelf snel aan de slag en dat heeft ons erg goed geholpen. Nogmaals dank daarvoor Petra! – Erik en Yvonne

Het relatie-update weekend start steeds op een vrijdagmorgen, op de Sweerts de Landasstraat 83 in Arnhem om 10.00 uur en we werken tot 18.00 uur. Zaterdags hanteren we dezelfde tijden. Zondags werken we tot 13.00 uur en ronden we af met een gezamenlijke lunch in de omgeving (deze lunch is op eigen kosten).

Voor wie? De relatiecursus is een preventieve cursus en is bedoeld voor stellen die een impuls willen geven aan hun relatie. Het is niet bedoeld voor stellen waarbij een crisis (heftige ruzies, vreemdgaan, dreigende scheiding) speelt, of waarin sprake is van verslaving of geweld.

Investering en Facturatie
Wij werken met een groep van minimaal 4 en maximaal 6 koppels. De investering in deze mooie training is € 750,- voor jullie samen (inclusief intakegesprek, manual, koffie/thee en 1x een lunch op zaterdag). De betaling vindt vooraf plaats. Als jullie korter dan 2 weken van tevoren annuleren, dan is 90% van het bedrag verschuldigd.

Aanmelding
Je kunt je hier informeren wanneer er weer zo’n weekend is en je aanmelden. Misschien twijfelen jullie of zo’n weekend bij jullie vragen en problematiek past. Stuur me dan even een mailtje en dan bellen we er even over.

Ik hoor graag van jullie!