werken aan de relatie in romantisch Frankrijk

02 jul werken aan de relatie in romantisch Frankrijk

pastedGraphic.png 

 

Combineer werken aan jullie relatie met een heerlijke vakantie in de Dordogne in het romantische Frankrijk! 

Data en prijzen: vraag bij één van ons even na wanneer wij deze organiseren en wat de kosten zijn

Locatie: Luxury Manoir in Issigeac nabij Bergerac, Frankrijk  

Effectief en doelgericht werken aan de relatie 

Emotionele verbinding is de basis van elke partnerrelatie. Als een relatie eindigt, dan is dat bijna altijd omdat partners deze verbinding met elkaar zijn kwijtgeraakt. We hebben goed nieuws. Jullie kunnen dit samen voorkomen als je weet hoe je jullie emotionele verbinding onderhoudt en versterkt. Een doelgericht en evidencebased stappenplan is het fundament voor nieuw elan in de relatie.

Deze relatieweek, waarin jullie in een prachtig manoir verblijven, biedt ruimte en tijd om samen stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van de relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie liefde. 

Tijdens de training wordt theorie geïllustreerd met videomateriaal. Centraal staat dat jullie als stel apart met elkaar oefenen en in gesprek gaan. het is dus geen groepstraining, en jullie thema’s worden niet in de groep benoemd. Wij werken met maximum 6 stellen. Naast het programma is er veel tijd om samen te genieten van het manoir met zwembad en de prachtige omgeving van de Dordogne. Het stadje Bergerac ligt op een kwartiertje rijden.

Betrokkenheid, liefde en verbondenheid creëren 

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we wat liefde is. Liefde ervaren we in een relatie waarin we ons veilig verbonden voelen en waarbij de ander positief reageert op onze signalen en behoeften. 

Hoe dieper we ons verbonden voelen, hoe intenser we liefde ervaren. Deze gevoelens geven ook een belangrijke impuls aan onze seksuele toenadering naar elkaar. 

Een relatie kan echter flink onder druk komen te staan. Drukke banen, een gezinsleven. Het kan dan gebeuren dat de ‘klad’ er een beetje in komt. Je bereikt elkaar niet meer ‘echt’. Je mist elkaar, terwijl je toch samenleeft. 

Wat jullie leren in deze relatieweek 

  • Leren kennen en verbeteren van jullie specifieke communicatie dynamieken 
  • Begrijpen van en feeling krijgen met wat het geheim is van een langdurige gelukkige relatie 
  • Jezelf durven leren uitspreken, zeggen wat je bedoelt en beleeft. 
  • Leren open staan voor wat er in de ander omgaat 
  • Reageren op elkaars signalen en behoeften

pastedGraphic_1.png 

Relatieweek op basis van Emotionally Focused Therapy (EFT). 

Deze relatieweek is gebaseerd op het preventieprogramma van Emotionally Focused Therapy van Dr. Sue Johnson. EFT zet bij de ontwikkeling van een relatie het emotioneel verbonden zijn tussen de partners centraal. Deze aanpak is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek (University of Ottawa). Het is bewezen dat EFT significant betere resultaten geeft dan welke andere methode dan ook. 

Materiaal en bijeenkomsten 

Jullie komen maandagmiddag aan in het manoir, waar we jullie zullen ontvangen met een drankje. Dinsdagmorgen beginnen we. We lopen dan dinsdag t/m vrijdagmorgen de 8 stappen van het traject door. Er zitten vrije middagen in en ook de zaterdag is helemaal vrij in te vullen. Jullie leren samen, onder deskundige begeleiding, gesprekken te voeren over je relatie. Je krijgt van ons een werkmap. Daarin staan samenvattingen en worden de gespreksoefeningen duidelijk uitgelegd. Jullie oefenen samen met de gesprekken op een fijn plekje in of om het manoir.

Voor wie is deze relatieweek bedoeld? 

Deze relatieweek is voor stellen die een impuls willen geven aan hun relatie en die ervan houden om samen te genieten. Er kunnen allerlei oorzaken zijn dat jij en je partner elkaar een beetje uit het oog zijn verloren en dat de dagelijkse sleur of irritaties de overhand gaan voeren. Misschien zijn er veel grote gebeurtenissen geweest die jullie nog samen plek willen geven, zijn de kinderen het huis uit en willen jullie elkaar her-ontdekken, of houden jullie er gewoon van om zo nu en dan samen intensief aandacht te besteden aan de relatie. Liefde is een werkwoord, wordt wel gezegd. Werken en genieten gaan samen tijdens deze werk. De relatieweek is preventief en niet bedoeld voor stellen waarbij een crisis (heftige ruzies, vreemdgaan, dreigende scheiding) speelt, of waarin sprake is van geweld of verslaving. Van te voren is er een intakegesprek met één van de trainers, waarin we elkaar leren kennen en jullie een voorproefje krijgen van de werkwijze.

Werkwijze 

De 8 modules worden ingeleid door ons, vanuit onze jarenlange ervaring met relatietherapie en heel specifiek met deze methode. Vervolgens maken we het heel concreet met professioneel videomateriaal. Dat doen we in de groep. Alle gespreksoefeningen tijdens deze week doe je met je eigen partner, op een eigen plek in of om het Manoir. De inhoud die jullie bespreken blijft privé en hoef je zeker niet terug te koppelen in de groep. Het is geen groepstraining. De trainers helpen jou en je partner tijdens de oefeningen waar jullie dat nodig hebben. 

Het programma 

Het zijn letterlijk acht gesprekken die jullie tijdens deze week met elkaar voeren. Gesprekken die wezenlijk bijdragen aan het creëren van een liefdevolle band.

Vervoer naar plaats van bestemming regelen jullie zelf. Je kunt bij Transavia een retourvlucht Rotterdam – Bergerac v.v. boeken. We adviseren ook een auto voor een week te huren om erop uit te kunnen trekken, boodschappen te doen ed. Uiteraard kunnen jullie ook kiezen voor eigen vervoer met de auto vanuit Nederland naar de Dordogne. We houden ons aan de geldende corona-maatregelen.

pastedGraphic_2.png

drs Petra van der Heiden

psycholoog en relatietherapeut 

info@petravanderheiden.nl 

www. petravanderheiden.nl 

 

pastedGraphic_3.png

drs Trudie Willemsen

psycholoog en relatietherapeut 

Sweerts de Landasstraat 83

6824PV Arnhem 

trudiewillemsen@icloud.com

T. 0646085266

www.psychologenpraktijk-arnhem.nl

 “Bergerac mag zich voortaan Ville d’Art et d’histoire noemen. De geschiedenis van deze beroemde oude stad in het zuidwesten van de Dordogne ervaar je het best tijdens een wandeling door het oude centrum, met de vakwerkhuizen en de middeleeuwse straten. Maar ook langs de oever van de Dordogne, in het tabaksmuseum of in het klooster van Récollets ontdek je al snel waarom Bergerac een echte Ville d’Art et d’Histoire is.” (bron: dordognemagazine.nl) 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.