banner
Ik ben drs. Petra van der Heiden. Ik nodig je uit voor een
eerste kennismaking. Al 20 jaar help ik mensen als jij, bij
het opnieuw de regie nemen over hun leven.

Daarnaast werk ik als psycholoog mee aan de tv-programma's
'Over de Streep' en de serie 'Beschadigd' (NCRV).

"Ik ben nog altijd erg dankbaar dat ik Petra destijds gevonden
heb en de wijze waarop zij me begeleid heeft." Susan
Meer reviews >

Psycholoog Geldermalsen

Zoek je een goede psycholoog met ervaring  in de omgeving van Geldermalsen? Ik ben psycholoog Petra van der Heiden en ik help je graag. Mijn praktijk is gevestigd in Asperen, 15 Minuten van Geldermalsen.

Ik was niet trots op mezelf, heb mensen dichtbij heel veel pijn gedaan met stomme acties en beslissingen. Ik zat en zit soms nog, vol met schaamte en schuld en allerlei vragen over mezelf en wie ik ben. Petra heeft mij geholpen op verschillende manieren; onder ogen zien wat ik heb gedaan, inzicht geven over waar ik vandaan kom, wat ik heb meegemaakt en hoe ik daar mee om ben gegaan, wat voor mij gewoon is geworden. Dat geeft mij de kans milder te zijn. Niet als excuustruus maar wel vanuit begrip. En dus de kans om dat anders te doen in de toekomst, omdat ik dat wil. Echt gaan kijken naar mezelf, mooi en minder mooi.

Wat Petra voor mij vooral is, is een loods en een steun om (eindelijk) te zijn wie ik wil zijn. Ze helpt me plukjes bij elkaar te brengen, te verbinden, te zien en te accepteren. En dat geeft mij een belangrijk gevoel van zekerheid en controle, niet dat alles goed is of zal gaan, maar wel dat ik in staat ben om keuzes te maken die passen bij wie ik wil zijn.

Petra is direct, duidelijk, mild, confronterend, begripvol en stevig als dat moet. Ik kom er graag, terwijl het hard werken is, maar t helpt en dat is misschien wel het grootste compliment dat ik aan een therapeut geven kan.

Jacqueline

Over psycholoog Petra van der Heiden

Ik ben praktisch en doelgericht ingesteld. Voor de manier waarop ik therapie geef betekent dit dat je ervan uit kunt gaan dat je vraag of het probleem waarmee je komt, centraal staat. De methoden en technieken die ik gebruik, maak ik inzichtelijk, zodat je weet waarom we kiezen voor een bepaalde aanpak of methodiek. Jij blijft altijd de baas over jezelf.

Als je bij mij komt, zal je merken dat ik tegelijkertijd breder kijk dan de klacht of het probleem. De situatie waarin jij je bevindt staat niet los van de rest van je leven, van wie je bent. Ik zie je als mens, als uniek persoon, met alles wat jij meeneemt, met wat je hebt meegemaakt en waar je vandaan komt. De reden hiervan is, dat ik je wil leren dat gedrag en problemen zich altijd in een context voordoen en je wil helpen om te voorkomen dat je een volgende keer weer in de problemen raakt. Hierbij blijft doelgerichtheid voorop staan.

Vaak zijn 5 tot 10 gesprekken genoeg om je weer stukken beter in je vel te voelen. Je kunt ervan uitgaan dat je dan tools gekregen hebt en inzichten die de kwaliteit van je leven blijvend verbeteren.

Vragen of meer informatie? Mail mij >